Selecteer een pagina

bono

U2 frontman Bono is een van ’s werelds beroemdste en bekendste muzikanten. Hij is meer dan 600 miljoen dollar waard. Alhoewel hij rijk en beroemd is, is hij vooral iemand die zich met passie inzet voor gerechtigheid en open is over zijn geloof in God.

Hier zijn negen quotes van Bono over God, die deze week jarig was:

1. “God heeft meer interesse in wie jij bent, dan in wie jij wilt zijn.”
2. “Het is onmogelijk God te ontmoeten zonder jezelf prijs te geven, jezelf bloot te geven.”
3. “Religie kan een vijand zijn van God. Dat is vaak het geval wanneer God, zoals Elvis, has left the building.”
4. “Wanneer je jezelf op dezelfde lijn stelt als Gods doel met je leven, zoals de Schrift zegt, dan gebeurt er iets bijzonders.”
5. “Veel mensen denken dat we in een seculiere samenleving leven, maar kijk eens om je heen; iedereen is religieus.”
6. “Als we allemaal maar een heel klein beetje meer gaan lijken op Jezus, dan zal de wereld getransformeerd worden.”
7. “Ik geniet ervan te testen om proberen vast te houden wat heilig is en nog steeds waakzaam te zijn. Om aan de ene kant in de heilige wirwar te zijn en aan de anderen kant als jezelf aanwezig te zijn in deze wereld.”
8. “Woorden en muziek deden bij mij wat een ieder goed, rigoureus en religieus argument nooit zouden kunnen doen; zij introduceerden mij tot God, niet zozeer het geloof in God, maar een ervaring met God.”
9. “God is zo ontzettend groot. Het idee dat God van ons houdt, en echt interesse in ons heeft, is zo bizar en gigantisch. Maar wat wij doen is van Hem een kleine, nietszeggende, en vaak zelfs zelfzuchtige God maken. Dat is religie.”

Bron: CIP